Piperchi țârgâsiți, delicioasa tocană de ardei a aromânilor. Simona Halep a avut acest preparat la nuntă
Preparatul s-a regăsit și în meniul de la nunta Simonei Halep. Profita de savoarea legumelor de vară și prepară și tu piperchi țârgâsiți,.
Ingrediente
- 500 g ardei capia sau gras roşu
- 1 ardei iute, roşu
- 500 g roșii bine coapte
- 50 ml ulei
- 3-4 ouă
- 200 telemea veche de oaie
- sare, după gust
- piper
Speli ardeii, îi cureţi de cotoare, de seminţe şi de nervuri, îi tai în jumătăţi, pe lung, apoi cuburi de 2-3 cm. Îi prăjeşti în ulei, sub capac, la foc mediu, 4-5 minute. Adaui roşiile date prin răzătoarea mare şi, dacă doreşti, ardei iute tăiat feliuţe. Laşi din nouă să fiarbă sub capac 10-15 minute, la foc mic.
Când sosul s-a îngroşat, adaugi brânza sfărâmată şi ouăle bătute, fără să amesteci. Dacă doreşti, poţi sparge ouăle în sosul de roşii, astfel încât să obţii ouă poşate. Condmentezi cu piper şi sare, dacă este cazul, în funcţie de cât de sărată este telemeaua de oaie. Acoperi din nou cu capac şi laşi pe foc mic câteva minute, până ce se cogaulează ouăle.
Serveşti fierbinte, cu verdeaţa preferată şi cu pâine de casă.
FOTO: SHUTTERSTOCK