Pizza cu ciuperci şi Emmentaler

Oricând poţi face o călătorie imaginară în Italia, iar această pizza este preparatul perfect care te va transpune exact acolo.
Ingrediente
Pentru blat:
400-450 g făină
100 ml apă
50 ml lapte
1 ou
15 g drojdie proaspătă
1 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
50 ml ulei
Pentru sos:
200 g piure de roşii din conservă
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
½ linguriţă oregano sau busuioc uscat
Pentru topping:
100 g caşcaval
300 g mix ciuperci (brune, champignon, gălbiori, după preferinţă)
200 g Emmentaler
verdeaţa preferată, pentru decor
Combini apa şi laptele şi le încălzeşti puţin. Pui făina într-un bol, presari sarea şi zahărul, fărâmiţezi drojdia şi torni apa şi oul bătut. Începi să omogenizezi aluatul, apoi adaugi uleiul şi frămânţi până devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini. Îl pui într-un bol curat, îl acoperi şi îl laşi la dospit până îşi dublează volumul.
Pui la fiert piureul de roşii cu uleiul de măsline, oregano sau busuioc şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să clocotească 2 minute, la foc mic, apoi dai deoparte. Speli ciupercile, le scurgi şi le feliezi, dai caşcavalul şi Emmentalerul prin răzătoarea mare.
Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Împarţi alatul în 2 bile şi întinzi foi de un cm grosime. Ungi fiecare blat cu sos de roşii şi adaugi caşcavalul ras, iar deasupra aranjezi felii de ciuperci. Închei cu un strat de Emmentaler ras, pui pizza în tăvi şi dai la cuptor 12-14 minute, până se coace aluatul şi se topeşte brânza. Scoţi pizza din cuptor, o decorezi cu verdeaţa preferată şi apoi o serveşti.
FOTO Shutterstock