Pizza cu pui şi usturoi

Aromele pizzei cu pui şi usturoi vor fi pe placul fiecărui membru al familiei!
Ingrediente
Pentru sosul de usturoi
1 căpăţână de usturoi, prăjit 1 lingură unt nesărat 2 linguri făină Piper, pentru gust 1 cană lapte degresat ¼ cană parmezan, ras
Pentru pizza
1 aluat pizza semipreparat
3 bucăţi piept de pui pane, feliate
2 căni spanac proaspăt, tocat
½ -1 ardei gras roşu, feliat
1 cană brânză mozzarella
Ierburi la alegere, oregano, rozmarin, pătrunjel
Mod de preparare
Pentru prepararea usturoiului
Preîncălzeşte cuptorul. Nu desface căţeii de usturoi din căpăţână. Curăţă capătul de la căpăţână pentru a se vedea căţeii. Stropeşte partea expusă cu ulei de măsline. Înveleşte usturoiul cu folie de aluminiu şi bagă-l la cuptor pentru 30-35 de minute. S-a copt când a devenit moale.
Preîncălzeşte cuptorul. Într-o tigaie, pune 1 lingură de unt la topit la foc mediu. Taie mărunt 6-7 căţei de usturoi prăjit şi pune-l peste unt. Sotează pentru un minut. Adaugă făina şi găteşte pentru 2 minute, amestecând încontinuu. Adaugă şi laptele degresat şi piperul. Găteşte până amestecul capătă textura dorită. Dacă se îngroaşă mai mult decât ţi-ai dori, mai adaugă lapte. Ia tigaia de pe foc şi adaugă parmezanul peste amestec.
Pune sosul peste aluat. Adaugă deasupra spanacul, ardeiul gras feliat şi puiul pane feliat. Presoară brânza mozzarella şi ierburile dorite. Pune la copt pizza pentru 5-10 minute sau până când se topeşte brânza.
Sursa: http://www.eatcakefordinner.net