Pizza cu somon afumat şi rucola

Pizza clasică e bună, dar această combinaţie fresh, de vară, îi va satisface până şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi. Ingrediente proaspete pentru un gust desăvârşit!
Ingrediente
Pentru blat:
300 g făină
2 linguri ulei de măsline
1 lingură de zahăr
5 g drojdie uscată
½ linguriţă sare
150-170 ml apă
Pentru topping:
200 g cremă de brânză
150 g somon afumat
4-5 roşii cherry
frunze de rucola
Amesteci făina cu sarea şi zahărul. Dizolvi drojdia în apa călduţă, apoi adaugi uleiul. Torni acest amestec peste făină şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Transferi bila de aluat într-un castron curat, uns cu puţin ulei, îl acoperi cu folie alimentară şi o laşi la dospit până îşi dublează volumul.
Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Întinzi o foaie din aluat şi o ungi cu crema de brânză, lăsând un centimetru liber la margini. Pui roşiile cherry tăiate jumătăţi, aşezi feliuţe de somon afumat, din loc în loc, şi pui pizza într-o tavă de aragaz. O dai la cuptor 12-14 minute, până ce blatul e rumenit. Scoţi pizza, presari frunze de ruccola, o porţionezi şi o serveşti.
FOTO Shutterstock