Pizza cu somon afumat şi rucola

1 shutterstock 1918632287 jpg jpeg

Pizza clasică e bună, dar această combinaţie fresh, de vară, îi va satisface până şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi. Ingrediente proaspete pentru un gust desăvârşit!

Ingrediente

Pentru blat:

300 g făină

2 linguri ulei de măsline

1 lingură de zahăr

5 g drojdie uscată

½ linguriţă sare

150-170 ml apă

Pentru topping:

200 g cremă de brânză

150 g somon afumat

4-5 roşii cherry

frunze de rucola

Amesteci făina cu sarea şi zahărul. Dizolvi drojdia în apa călduţă, apoi adaugi uleiul. Torni acest amestec peste făină şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Transferi bila de aluat într-un castron curat, uns cu puţin ulei, îl acoperi cu folie alimentară şi o laşi la dospit până îşi dublează volumul.

Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Întinzi o foaie din aluat şi o ungi cu crema de brânză, lăsând un centimetru liber la margini. Pui roşiile cherry tăiate jumătăţi, aşezi feliuţe de somon afumat, din loc în loc, şi pui pizza într-o tavă de aragaz. O dai la cuptor 12-14 minute, până ce blatul e rumenit. Scoţi pizza, presari frunze de ruccola, o porţionezi şi o serveşti.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg