Plăcintă cu legume

2 profimedia 0102304624 jpg jpeg

Legume din abundenţă, condimente aromate, toate într-un aluat pufos şi uşor. O delicioasă plăcintă-aperitiv, care e bună şi caldă, şi rece. Alături de o salată constuie o masă completă.

  • Porții: 1 plăcintă
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 15 min
  • Gătire: 45 min
  • Categorie: placinta, antreuri, placinta sarata

Ingrediente

● 1 foaie aluat foitaj

● 100 g şuncă de curcan

● 100 g mazăre,

din conservă

● 1 fir de praz

● 2-3 cartofi fierţi în coajă

● 2-3 linguri ulei

● 100 g cremă de brânză

● 50 g parmezan ras

● sare

● piper

● 1 ou

● 1 lingură susan

● ½ linguriţă chimen

Mod de preparare

Cureţi firul de praz, îl toci şi-l căleşti în ulei 5 minute. Adaugi mazărea şi şunca tocată, amesteci şi mai ţii pe foc 3 minute, apoi dai deoparte. Descojeşti cartofii şi-i tai cubuleţe. Amesteci ingredientele călite cu cartofii, crema de brânză, parmezanul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Întinzi foitajul decongelat şi aşezi pe jumătate din el umplutura, apoi acoperi cu restul de aluat şi lipeşti marginile. Ungi foitajul cu oul bătut şi presari chimenul şi susanul. Dai plăcinta

la cuptor până se rumeneşte.

FOTO: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg