Plăcintă cu nuci, gata în doar o oră
Ai poftă de un desert simplu şi rapid? Încearcă o plăcintă cu nuci.
Ingrediente
Pentru aluat
320 g făină 1 ou 50 g unt 3 linguri ulei 3 linguri smântână 50 g zahăr ½ linguriţă bicarbonat 1 praf sare
Pentru umplutură
500 g gem de caise
125 g stafide
100 g nuci
4 linguri pesmet
2 linguri zahăr pudră
Preparare
Pentru aluat, cerni făina şi o amesteci cu zahărul. Adaugi oul, uleiul şi omogenizezi. Amesteci bicarbonatul cu smântâna, apoi le torni în făină. Topeşti untul pe baie de aburi, laşi să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi îl torni în compoziţia cu făină. Aluatul obţinut îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.
Între timp, prepari umplutura. Mărunţeşti nucile cu sucitorul, apoi le amesteci cu gemul de caise. Împarţi aluatul în două, întinzi cu sucitorul fiecare bucată în parte, apoi le umpli cu amestecul de nuci şi le rulezi capetele. Dai tava la cuptorul încins 30 de minute, până se rumenesc. Când se răcesc, le presari cu zahăr pudră.
Foto: 123rf.com