Porc cu tăiţei (reţetă japoneză)

Azi a eZiua Naţională a Japoniei şi ne-am gândit să vă facem o surpriză. Iată o reţetă de mâncare asiatică, specifică bucătăriei japoneze: porc cu tăiţei, preparată de Jamie Oliver. Nu ezitaţi! Nu e deloc greu!
Ingrediente
1 mână de boabe de piper, strivite 2 bucăţi de carne de porc, fiecare a câte 350 g 2 linguriţe ulei de susan 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri ghimbir proaspăt răzuit 1-3 chili fără seminţe şi tocat 125 g ciuperci (de care vrei, de preferat asitice) tăiate felii 125 g ciuperci shiitake, tăiate 1 ardei gras roşu, curăţat şi tocat 1 legătură ceapă verde, feliată 200 g varză chinezească, tocată 2 căţei usturoi, pisaţi 300 g muguri de fasole 300 g tăiţei subţiri, fierţi 2 linguriţe sos de peşte 6 linguri sos de stridii 1 mână frunze de corindru 75 ml supă de pui sos de soia
Mod de preparare
freacă boabele de piper de bucăţile de porc. Încinge wokul sau tigaia. Pune uleiul de susan şi cel de floarea soarelui şi adaugă ghimbirul, chilli şi ciupercile, cam 1-2 minute. Adaugă ardeiul gras, ceapa verde, varza, usturoiul şi mugurii de fasole şi lasă pe foc până se înmoaie.
Pune tăiţeii, sosurile de peşte şi de stridii, frunzele de coriandru şi supa. Lasă pe foc 2-3 minute. Gustă şi asezonează cu sos de soia. Atenţie, să nu fie prea sărat!
Mai încinge o tigaie, pune puţin ulei de măsline şi pune bucăţile de carne pe care le laşi pe fiecare parte până se pătrund bine. Serveşti cu compoziţia de tăiţei.
sursa: jamieoliver.com