Prăjitură cu brânză fără blat

Cheesecake jpeg

Prăjiturile cu brânză cremoasă, aşa numitele cheesecake, sunt delicioase în orice combinaţii şi vor fi apreciate de întreaga familie. Încearcă şi tu reţeta fără blat cu glazură de ciocolată neagră, pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente

1 kg brânză dulce, bine scursă 4 linguri făină 5 ouă 1 praf sare coajă de lămâie, după gust 4-5 linguri zahăr Pentru glazură 1 ciocolată neagră, topită frunze de mentă, pentru decor fistic pisat, pentru decor

Mod de preparare

Mixezi brânza cu zahărul. Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă cu sarea. Încorporezi, în brânză, gălbenuşurile, unul câte unul, mixând după fiecare, coaja de lămâie, făina şi, lingură cu lingură, albuşurile, amestecând cu o spatulă.

Răstorni compoziţia într-o tavă rotundă tapetată şi dai la cuptorul încins aproximativ o oră. O laşi la răcorit şi o glazurezi cu ciocolata, apoi o dai la frigider. O serveşti decorată cu fructe de sezon şi, dacă vrei, cu fistic pisat şi cu frunze de mentă.