Prăjitură cu brânză şi cremă de cocos

O prăjitură cu brânză şi cremă de cocos este binevenită oricând. Şi ca gustare şi ca desert după o masă mai uşoară. Şi în plus, nuca de cocos este un ingredient cheie în prăjituri.
Prăjitură cu brânză şi cremă de cocos - Ingrediente (8 porţii)
Pentru blat 4 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri nucă măcinată 1 lingură cacao 3 linguri făină 1 praf de copt
500 g brânză de vaci
1 pachet unt
100 g nucă de cocos
1 esenţă de vanilie
200 g zahăr
50 g ciocolată de menaj
Prăjitură cu brânză şi cremă de cocos - Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr. Restul de zahăr se topeşte pe foc şi se adaugă în albuşuri bătând în continuare. Se pun gălbenuşurile unul câte unul, nuca, cacaua şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă mai mică, unsă şi tapetată, şi se coace circa 30‑40 de minute. Se lasă la răcit şi se taie în două.
Se fierbe siropul şi se lasă la răcit. Brânza se mixează foarte bine cu zahărul, untul şi cu esenţa de vanilie. Se adaugă nuca de cocos şi se omogenizează. Se însiropează primul blat, se pune un sfert din cremă, al doilea blat însiropat şi res-tul de cremă. Se dă prăjitura la rece pentru o oră, se taie pătrate şi se decorează cu ciocolată rasă.