Prăjitură cu cacao şi nucă

prajitura (2) jpeg

Mesele tale festive vor arăta minunat având pe masă această prăjitură deliciosă cu cacao, decorată cu fistic.

Ingrediente

50 g pudră de cacao 2 linguri cafea instant 180 ml apă fierbinte 200 g făină300 g zahăr 1 ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă sare 100 ml ulei 7 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie nucă mărunţită, după gust

Pentru glazură

50 g unt, topit

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 g ciocolată

3-4 linguri apă fierbinte

Mod de preparare – Prăjitură cu cacao şi fistic

Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Într-un bol, amesteci pudra de cacao, cafeaua instant şi apa fierbinte, până la omogenizare. Laşi la răcit 20-30 de minute, până ce compoziţia se îngroaşă.

Sparat, combini făina cu jumătate din cantitatea de zahăr, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Adaugi uleiul, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie. Încorporezi compoziţia cu cacao. Mixezi albuşurile spumă, la viteză mică. Amesteci cu zahărul rămas, apoi combini cu gălbenuşurile. Torni aluatul într-o tavă. Dai la cuptor aproximativ 1 oră sau până ce prăjitura trece testul cu scobitoarea. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o combini cu untul, apa şi vanilia. Torni uniform peste prăjitură. Decorezi cu zahăr pudră şi nucă.

Sursa https://www.tasteofhome.com

https://www.tasteofhome.com