Prajitură cu ciocolată și cremă de frișcă

Micuţele şi parfumatele fructe sunt deosebit de sănătoase consumate ca atare! Dacă le foloseşti în prăjituri, ele le vor desăvârşi gustul. Încearcă acest desert răcoritor şi delicios!
Ingrediente
Pentru blat: 120 g făină 120 g unt 150 g zahăr 150 g smântână 60 g ciocolată 30 g cacao pudră 2 ouă 1 linguriţă praf de copt
500 ml frişcă
70 g zahăr pudră
10 g gelatină
50 ml ap
300 g zmeură
30 g cacao pudră
Pentru blat, topeşti ciocolata împreună cu smântâna şi cu untul pe baie de aburi. Separat, amesteci făina cu pudra de cacao şi cu praful de copt. Într-un alt bol, baţi ouăle cu zahărul şi le amesteci cu ciocolata şi cu untul topit. Adaugi făina cu praful de copt. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20-25 de minute.
Pentru cremă, baţi frişca lichidă până se întăreşte. Adaugi treptat zahărul pudră. Înmoi gelatina în apă şi, după 10 minute, o pui pe foc până se înfierbântă. Laşi să se răcească. Adaugi gelatina în bolul cu frişcă şi baţi cu mixerul aproximativ 1 minut.
Peste blatul răcit distribui zmeura, apoi răstorni crema. Dai tava la frigider 3-4 ore. Decorezi prăjitura cu cacao pudră.