Prăjitură cu cremă de brânză

Profită de savoarea fructelor de vară şi încearcă-le această prăjitură. Familia ta îţi va mulţumi!
Ingrediente
Pentru blat
5 ouă
150 g făină
200 g zahăr
40 ml ulei
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru cremă
200 g mascarpone
400 g cremă de brânză
200 g zahăr pudră
150 g unt
1 esenţă de vanilie
Pentru jeleu
400 g căpşuni sau zmeură
1 plic tort-gelee roşu
250 ml compot de fructe
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu 100 g de zahăr. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul rămas şi cel vanilat până când îşi dublează volumul, apoi torni uleiul în fir subţire. Încorporezi treptat făina peste gălbenuşuri şi, la final, adaugi albuşurile cu mişcări uşoare de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor, la 180 ˚C, aproximativ 30 de minute, până când trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit, în tavă.
Pentru cremă, mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi crema de brânză şi, după ce s-a încorporat, mascarpone şi esenţă de vanilie, după gust. Întinzi crema obţinută peste blatul din tavă, o nivelezi şi dai prăjitura la rece cel puţin 2-3 ore. 4Tai căpşunile bucăţi şi le aşezi peste prăjitură, apoi prepari tortgelee-ul după instrucţiunile de pe ambalaj şi-l amesteci cu compotul de fructe. Torni jeleul obţinut peste căpşuni şi dai prăjitura la rece peste noapte.
FOTO Shutterstock