Prăjitură cu cremă de brânză şi scorţişoară

prajitura scortisoara jpeg

O combinaţie delicioasă, prăjitura cu cremă de brânză şi scorţişoară este desertul ideal de toamnă.

Ingrediente

230 g cremă de brânză 200 g zahăr brun 2 ouă şi 1 gălbenuş 300 g smântână 30 g făină 3 ½ linguri scorţişoară ½ linguriţă nucşoară 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 linguriţă sare 1 aluat plăcintă zahăr pudră, după gust frişcă, opţional

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Aşezi aluatul într-o tavă de plăcintă. Mixezi crema de brânză împreuna cu zahărul, în jur de 3-5 minute. Încorporezi ouăle. Amesteci bine cu smântâna, făina, scorţişoara, vanilia, sarea şi nucşoara până la omogenizare.

Torni compoziţia în tavă. Dai la cuptor 35-40 de minute. Laşi la răcit complet, apoi acoperi şi dai la frigider 1 oră. Serveşti cu zahăr pudră şi frişcă.

Sursa https://www.aspicyperspective.com