Prăjitură cu fructe şi budincă de vanilie

prajitura fructe budinca vanilie jpeg

Începe weekendul şi este timp şi pentru...prăjituuuuri. Una dintre ele ar putea fi chiar această prăjitură cu fructe şi budincă de vanilie. Foarte simplă şi uţor de preparat.

Ingrediente pentru prăjitură cu fructe şi budincă de vanilie

500 g foitaj

Pentru blat 6 albuşuri 80 g zahăr pudră 30 g făină 40 g fulgi de cocos

1 pachet budincă de vanilie

300 ml lapte

80 g zahăr pudră

100 g unt

100 g ananas din conservă

50 g ciocolată simplă

1 albuş

100 g zahăr pudră

2 linguri zeamă de lămâie

50 g fulgi de cocos

50 g ciocolată

bucăţi de ananas

Mod de preparare pentru prăjitură cu fructe şi budincă de vanilie

Pentru blat, se bat albuşurile spumă ­tare cu zahărul pudră. Se încorporează uşor, amestecând de jos în sus, făina şi fulgii de cocos. Se toarnă aluatul într-o tavă medie îmbrăcată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 8-10 minute.

Se împarte foitajul în două şi se întind două foi cât dimen­siunea tăvii în care s-a copt blatul de albuş. Se îmbracă o tavă cu hârtie de copt şi se coc pe rând, la foc mediu, 30 de minute. Se lasă să se răcească. Praful de budincă se amestecă cu laptele, zahărul şi se fierbe pe foc ­până se îngroaşă. Se ­lasă să se răcească, apoi se adaugă untul moale tăiat bucăţi. Se împarte crema în două. ­Într-o parte se adaugă ananasul tăiat cubuleţe, iar în cealaltă parte ciocolata topită.

Pe o foaie de foitaj se întinde crema albă cu ananas, se ­pune blatul de albuşuri, crema cu ciocolată şi se acoperă cu a doua foaie, apăsând puţin. Se decorează cu o glazură preparată din albuşul bătut spumă cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Se presară cu fulgi de cocos şi se decorează cu ciocolată topită. Se dă la rece, se taie şi înainte de servire se pun pe fiecare porţie bucăţi de ananas. Prăjitura cu fructe şi budincă de vanilie va fi pe placul tuturor!