Prăjitură cu ghimbir şi ciocolată

În mod obişnuit, rădăcina de ghimbir este uscată şi transformată în condiment sub formă de pulbere, dar se consumă des şi în stare proaspătă. În această prăjitură, aroma pudrei de ghimbir se combină cu cea a ghimbirului confiat, iar aromele sunt inconfundabile!
Ingrediente
Pentru aluat:
3 ouă
120 g unt (82% grăsime)
280 g făină
10 g praf de copt
4 ouă
100 g zahăr
50 g miere
1 linguriţă pudră ghimbir
50 g ghimbir confiat
1 linguriţă pudră scorţişoară
¼ linguriţă pudră nucşoară
¼ linguriţă pudră cuişoare
¼ linguriţă pudră sare
Pentru glazură:
150 g ciocolată
30 g unt
Pentru decor:
miez de nucă
fulgi de ciocolată albă
Mixezi untul moale cu zăhărul, până devine spumos, apoi adaugi ouăle, pe rând, mixând după fiecare. Torni mierea, apoi încorporezi în 2 tranşe făina combinată cu sarea, praful de copt şi condimentele. Pui ghimbirul confiat mărunţit, omogenizezi şi răstorni aluatul într-o tavă pătrată, cu pereţi înalţi, tapetată cu hârtie de copt.
Ţii prăjitura la cuptor, la 160 °C, 40-50 de minute, până trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi la răcorit.
Rupi ciocolata bucăţi şi o pui pe baie de apă cu untul. Amesteci până se omogenizează, apoi torni glazura răcorită peste blat. Decorezi prăjitura cu miez de nucă şi fulgi de ciocolată albă.
FOTO Shutterstock