Prăjitură cu ghimbir şi ciocolată

1 shutterstock 160008488 jpg jpeg

În mod obişnuit, rădăcina de ghimbir este uscată şi transformată în condiment sub formă de pulbere, dar se consumă des şi în stare proaspătă. În această prăjitură, aroma pudrei de ghimbir se combină cu cea a ghimbirului confiat, iar aromele sunt inconfundabile!

Ingrediente

Pentru aluat:

3 ouă

120 g unt (82% grăsime)

280 g făină

10 g praf de copt

4 ouă

100 g zahăr

50 g miere

1 linguriţă pudră ghimbir

50 g ghimbir confiat

1 linguriţă pudră scorţişoară

¼ linguriţă pudră nucşoară

¼ linguriţă pudră cuişoare

¼ linguriţă pudră sare

Pentru glazură:

150 g ciocolată

30 g unt

Pentru decor:

miez de nucă

fulgi de ciocolată albă

Mixezi untul moale cu zăhărul, până devine spumos, apoi adaugi ouăle, pe rând, mixând după fiecare. Torni mierea, apoi încorporezi în 2 tranşe făina combinată cu sarea, praful de copt şi condimentele. Pui ghimbirul confiat mărunţit, omogenizezi şi răstorni aluatul într-o tavă pătrată, cu pereţi înalţi, tapetată cu hârtie de copt.

Ţii prăjitura la cuptor, la 160 °C, 40-50 de minute, până trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi la răcorit.

Rupi ciocolata bucăţi şi o pui pe baie de apă cu untul. Amesteci până se omogenizează, apoi torni glazura răcorită peste blat. Decorezi prăjitura cu miez de nucă şi fulgi de ciocolată albă.

FOTO Shutterstock