Prăjitură cu griş însiropată

O prăjitură care necesită puţine ingrediente şi puţin timp. Rezultatul final este, însă, absolut delicios. Poţi s-o serveşti cu dulceaţă sau cu îngheţată.
Ingrediente
4 ouă
150 g zahăr
200 g griş
1 praf de sare
10 g praf de copt
Pentru însiropat:
300-350 ml lapte integral
100 ml smântână dulce (20% grăsime)
50 g zahăr
1 esenţă vanilie
migdale nesărate, pentru decor
Mixezi ouăle întregi cu zahărul şi praful de sare până îşi triplează volumul, iar compoziţia e aerată. Combini grişul cu praful de copt şi le încorporezi uşor, cu o spatulă, în spuma de ouă. Omogenizezi şi torni aluatul într-o tavă cu pereţii înalţi, tapetată cu unt şi făină.
Dai la cuptorul preîncălzit şi coci 10 minute la 175 °C , apoi 20-25 de minute la 160 °C. Cât blatul e în cuptor, combini laptele, smântâna, laptele şi esenţa de vanilie. Scoţi prăjitura şi imediat torni peste ea lichidul rece. O laşi la răcit, o porţionezi, o decorezi cu migdale şi o ţii la frigider câteva ore înainte de servire.
FOTO Shutterstock