Prăjitură cu mac şi ciocolată. Cea mai bună reţetă

Te poţi delecta în această seară cu cea mai bună reţetă de prăjitură cu mac şi ciocolată.
Ingrediente pentru prăjitură cu mac şi ciocolată
Pentru blat 6 ouă 8 linguri zahăr 50 g unt 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie 50 g mac 5 linguri făină 400 g gem de caise
400 g gem de prune
1 esenţă de rom
Mod de preparare pentru prăjitură cu mac şi ciocolată
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale. Se adaugă făina, praful de copt, esenţa de vanilie, macul şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă jumătate din compoziţie într-o
tavă de copt unsă şi tapetată cu foaie de copt şi se coace timp de 15-20 de minute. Se procedează la fel cu compoziţia rămasă şi se obţin astfel două foi.
Se întinde gemul de caise peste o foaie de blat şi se aşază deasupra a doua foaie. Se pune gemul de prune amestecat cu esenţa de rom deasupra şi se nivelează.
sursa foto: Shutterstock