Prăjitură cu mere, nucă şi stafide

Sunt fructe puţin pretenţioase putând fi păstrate pentru perioade îndelungate. Merele sunt gustoase proaspete, dar şi în diverse prăjituri. Una dintre ele este aceasta.
Preparare: 1 h 45 minute Dificultate: mică 8 porţii
Ingrediente
4 ouă
200 g zahăr pudră
400 g făină
1/2 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă cacao
2 linguriţe praf de copt
200 ml ulei
3 mere medii
50 g miez de nucă
50 g stafide
Preparare
1. Mixezi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul, adaugi treptat făina cernută cu scorţişoara, pudra de cacao şi praful de copt. Pui uleiul treptat şi omogenizezi bine.
2. Cureţi merele de coajă, le tai sferturi, le cureţi de seminţe şi le tai bucăţi de 1 cm grosime. Adaugi în aluat merele, miezul de nucă zdrobit, stafidele şi amesteci bine.
3. Torni aluatul într-o tavă mică unsă şi tapetată, netezeşti şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 170° C pentru o oră. O laşi să se răcească, o tai în porţii şi o serveşti.
sursa foto: Profimedia