Prăjitură cu mere şi fructe de pădure

prajitura mere fructe padure shutterstock 43287304 jpeg

Mere sunt pe toate tarabele şi pe toate rafturile din magazine. Fructele de pădure la preţ accesibil găseşti congelate. Combinaţia dintre cele două este foarte gustoasă.

Ce ai nevoie

Pentru blat

700 g făină 300 g zahăr 3 ouă 100 ml ulei 1 praf de copt 1 praf de sare 120 ml lapte esenţă de vanilie 2 mere mai mari 300 g fructe roşii de pădure (congelate)

Pentru sosul caramel

60 g unt

200 g zahăr

150 ml smântână dulce

Cum se prepară

Se mixează ouăle cu zahărul până devin spumoase şi zahărul este topit. Se adaugă uleiul, laptele, esenţă de vanilie, iar la sfârşit se adaugă făina cernută cu praful de copt şi un praf de sare.

Se toarnă jumătate din compoziţie într-o formă rotundă de tartă, tapetată cu folie de copt, se adaugă fructele decongelate şi scurse de zeamă, apoi se toarnă restul de aluat.

Deasupra se aşază felii de măr. Prăjitura se pune la cuptor pentru circa 45 de minute.

Separat, se caramelizează zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Se adaugă untul, amestecând continuu până se topeşte, apoi se adaugă smântâna şi se amestecă până se topeşte tot zahărul caramelizat.

Se scoate prăjitura din cuptor, se toarnă peste ea sosul caramel şi se lasă să se răcească, după care poate fi porţionată şi servită.

sursa foto: Shutterstock