Prăjitură cu mere şi vin. Reţetă germană

prajitura cu mere si vin jpeg

Merele sunt acele fructe de care nu te plictiseşti niciodată. Va exista întotdeauna o reţetă de prăjitură, plăcintă ori tort cu mere, apetisantă şi simplu de preparat la care să-ţi stea gândul. Iată numai un exemplu, această reţetă germană de prăjitură cu mere şi vin, la care sigur te vei gândi mult după ce deja va fi terminată.

Prăjitură cu mere şi vin. Reţetă germană - Ingrediente

300 g făină 1 linguriţă praf de copt 120 g zahăr 150 g unt la temperatura camerei 1/4 linguriţă pudră de vanilie 1 ou 1 kg mere zeama de la o lămâie 600 ml vin alb Riesling sau suc de mere 90 g amidon de porumb

Prăjitură cu mere şi vin. Reţetă germană - Mod de preparare

Amesteci făina şi praful de copt într-un vas. Apoi, amesteci cu untul, jumătate din cantitatea de zahăr, oul şi frămânţi. Laşi deoparte aluatul 30 de minute la frigider.

Speli merele, le cureţi de coajă, cotor şi seminţe şi le tai cuburi. Torni zeama de lămâie peste ele. Amesteci o treime din cantitatea de vin sau suc cu amidonul de porumb, praful de vanilie şi omogenizezi.

Fierbi restul de vin sau suc împreună cu zahărul rămas şi amesteci încontinuu. Când începe să bolborosească, încorporezi amestecul de amidon şi laşi să fiarbă. Dai deoparte.

Întinzi aluatul şi îl aşezi în tavă şi îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc. Aşezi merele pe întreaga suprafaţă şi torni compoziţia pe care ai fiert-o peste mere, acoperindu-le. Laşi la cuptor la foc mediu o oră şi jumătate. Cel mai bine ar fi să laşi la răcit peste noapte sau, cel puţin, 2-3 ore înainte de a servi.

sursa: http://foodal.com/

Top 5 reţete cu mere

Top 5 reţete cu mere

Plăcintă de mere. Reţetă americană

Plăcintă de mere. Reţetă americană

Tartă cu mere

Tartă cu mere

Sufleu de mere

Sufleu de mere

Cea mai simplă reţetă de plăcintă cu mere

Cea mai simplă reţetă de plăcintă cu mere