Prăjitură cu miere şi migdale

1366905990 3324prajitura 20cu 20migdale jpeg

Un desert rafinat e compus din ingrediente alese. Ce zici de această prăjitură cu miere şi migdale? Mai conţine lichior de vişine şi arome minunate de nucşoară, alune, cuişoare... Dacă ţi s-a făcut poftă, iată cum poţi să prepari acest deliciu pentru clipele tale de răsfăţ!

Ingrediente:

500 g miere, 500 g zahăr, 2 linguri scorţişoară, 1 vârf cuţit de cuişoare măcinate, 1 linguriţă praf nucşoară, 125 g migdale, 125 g alune, 100 g coajă rasă de lămâie şi de portocală, zeama de la o lămâie, 700 g făină, 200 ml lichior de vişine sau vişinată, 1/2 linguriţă praf copt

Timp de preparare: 40 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Într-un vas, pui la fiert mierea, 350 g zahăr, scorţişoara, cuişoarele şi nucşoara. Când s-a încălzit, adaugi alunele şi migdalele zdrobite (dar nu măcinate fin), coaja de lămâie şi portocală, zeama de lămâie, amesteci bine şi iei vasul de pe foc. Încorporezi 2/3 din cantitatea de făină amestecată cu praful de copt şi vişinata sau lichiorul. Restul de făină îl presari pe planşetă.

Pui aluatul pe planşetă şi-l frămânţi repede. Îl împarţi în două, întinzi foi de aproximativ 5 mm grosime şi laşi să se odihnească peste noapte. Pui foile în tava unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Restul de 150 g zahăr îl fierbi 5 minute cu 100 ml apă. Ungi prăjitura cu miere şi migdale cu glazura fierbinte şi o laşi să se răcească. Presari prăjitura cu miere şi migdale cu zahăr pudră.

prăjitura cu miere

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Prajitura cu miere si gem

Prajitura cu miere si gem

Prajitura norisor

Prajitura norisor