Prăjitură cu nucă şi ciocolată

1 shutterstock 237149998 jpg jpeg

O combinaţie clasică, pandişpan cu nucă şi ciocolată, într-un desert nepretenţios, dar gustos. Prepară-l şi nu vei regreta!

Ingrediente

4 ouă

1 praf de sare

180 g zahăr

1 esenţă de vanilie

70 g miez de nucă

150 g făină

5 g praf de copt

50 g unt

Pentru decor:

150 g ciocolată 

miez de nucă

Laşi ouăle la temperatura camerei 30 de minute, apoi le mixezi întregi, cu zahărul, la viteză maximă, până îşi triplează volumul şi obţii o spumă fermă. Încorporezi cu o spatulă 50 g de nucă măcinată, făina amestecată cu praful de copt, esenţa de vanilie, iar la final, untul topit şi răcit. Adaugi restul de nucă tăiată grosier şi torni compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt.

Dai tava la cuptor, la 180 °C, şi coci prăjitura până trece testul scobitorii. O laşi la răcit şi, între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi.

Torni ciocolata peste prăjitură, întinzi un strat uniform, cu o spatulă, şi o decorezi cu miez de nucă.

FOTO Shutterstock