Prăjitură cu nuci

Mmmmm...un deliciu...o combinaţie de gusturi şi arome foarte reuşită într-o singură prăjitură!
Ingrediente
200 g unt 150 g zahăr 5 ouă plus 1 albuş 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de copt 200 g miez de nucă zdrobit 3 linguri zahăr pudră făină cât cuprinde
Cum se prepară
Se freacă spumă untul cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă ouăle, unul câte unul, frecând bine după fiecare, praful de copt, apoi se adaugă făină, „în ploaie”, până se obţine consistenţa unui aluat moale. Se toarnă aluatul într-o formă dreptunghiulară nu foarte mare, unsă şi tapetată cu făină, şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.
Între timp, se bate albuşul spumă tare cu zahărul pudră, se scoate prăjitura din cuptor, se întinde albuşul bătut deasupra şi se presară miezul de nucă zdrobit, presându‑l uşor, pentru a se lipi de suprafaţa prăjiturii. Se introduce prăjitura din nou în cuptor pentru circa 20 de minute.
sursa foto: StockFood