Prăjitură cu nuci şi scorţişoară

1365184486 1213prajitura 20cu 20scortisoara jpeg

Să ne răsfăţăm la sfârşit de săpptămână cu o felie din delicioasa prăjitură.

Ingrediente (6 porţii)

250g făină

150g unt

100g zahăr

4 ouă

50g miere de albine

1 praf de scorţişoară

1 praf de copt

100g miez de nucă

2 albuşuri

150g zahăr pudră

câteva picături de zeamă de lămâie

fâşii subţiri de coajă de lămâie

100g frişcă

1 lingură fulgi de migdale

50g ciocolată neagră

Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul până se formează o cremă, adaugi untul frecat spumă separat, apoi făina „în ploaie” cernută cu praful de copt, mierea călduţă şi praful de scor ţişoară. Amesteci bine, adaugi nuca zdrobită, amesteci din nou, iar la sfârşit încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni aluatul într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Baţi albuşurile de la glazură spumă cu zahărul, zeama şi coaja de lămâie. După răcirea completă, scoţi prăjitura din formă, torni glazura şi decorezi cu frişcă, fulgi de migdale şi bastonaşe de ciocolată.