Prăjitură cu piersici

Dacă ţi-e poftă de un desert apetisant, prepară o prăjitură cu piersici, savuroasă, perfectă pentru momentele tale de respiro.
Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de pesmet, 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură: 1 borcan dulceaţă de piersici (sau din alte fructe preferate)
Pentru decor: 1 pliculeţ gelatină transparentă, pentru decor, frunze verzi de mentă
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile, unul câte unul. La sfârşit adaugi pesmetul şi amesteci încet numai de jos în sus, fără să insişti prea mult ca să nu eliberezi aerul înglobat în albuşul bătut.
Torni compoziţia de prajitura în forme unse cu unt, tapetate cu făină şi le pui la copt, la foc moderat, aproximativ 35 de minute.
Scoţi inimioarele din forme, după răcirea completă, le acoperi cu câte o lingură de dulceaţă de piersici (sau alte fructe preferate), torni gelatina preparată cum scrie pe plic şi decorezi prajitura cu piersici cu frunze verzi de mentă.
Prajitura cu fructe si budinca de vanilie