Prăjitură cu piersici

1366992732 6638inimioare 20cu 20piersici jpeg

Dacă ţi-e poftă de un desert apetisant, prepară o prăjitură cu piersici, savuroasă, perfectă pentru momentele tale de respiro.

prăjitură cu piersici

Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de pesmet, 1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură: 1 borcan dulceaţă de piersici (sau din alte fructe preferate)

Pentru decor: 1 pliculeţ gelatină transparentă, pentru decor, frunze verzi de mentă

Timp de preparare: 50 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile, unul câte unul. La sfârşit adaugi pesmetul şi amesteci încet numai de jos în sus, fără să insişti prea mult ca să nu eliberezi aerul înglobat în albuşul bătut.

Torni compoziţia de prajitura în forme unse cu unt, tapetate cu făină şi le pui la copt, la foc moderat, aproximativ 35 de minute.

Scoţi inimioarele din forme, după răcirea completă, le acoperi cu câte o lingură de dulceaţă de piersici (sau alte fructe preferate), torni gelatina preparată cum scrie pe plic şi decorezi prajitura cu piersici cu frunze verzi de mentă.

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Prajitura cu fructe si budinca de vanilie

Tort cu ciocolata si piersici

Tort cu ciocolata si piersici

Prajitura norisor

Prajitura norisor