Prăjitură cu portocale

Prăjiturile cu citrice îşi vor găsi cu siguranţă loc pe masa ta oricând. Aşa se întâmplă şi cu această prăjitură cu portocale.
Ingrediente pentru reţeta de prăjitură cu portocale
Pentru blat 6 ouă 1 cană zahăr coaja rasă de la o portocală 1 praf de sare 350 g făină 100 ml suc natural de portocală 1 pliculeţ praf de copt
500 g brânză de vaci
300 ml frişcă lichidă
2 pliculeţe întăritor frişcă
1 portocală
1 linguriţă esenţă de portocală
1 l suc de portocale acidulat
2 plicuri praf pentru budincă de vanilie
100 ml frişcă
bănuţi de ciocolată
Modul de preparare al prăjiturii cu portocale
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile treptat, coaja şi sucul de portocală şi la final încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Torni
aluatul într-o tavă de 30x35 cm unsă şi tapetată şi o introduce la cuptor, la foc mic, pentru 30-40 de minute. O laşi să se răcească în tavă.
Cureţi portocala de coajă, cureţi feliile de pieliţe şi le tai cubuleţe. Baţi frişca lichidă cu întăritorul de frişcă, adaugi brânza scursă bine, esenţa, portocala tăiată şi omogenizezi. Torni crema peste blat şi nivelezi. Pui sucul de portocală amestecat cu praful de budincă pe foc şi laşi până se îngroaşă.
Laşi să se răcorească puţin şi torni peste cremă. Dai la rece cel puţin două ore, o tai bucăţi şi fiecare bucată o decorezi cu frişcă şi un bănuţ de ciocolată.
sursa foto: Shutterstock