Prăjitură cu prune şi mac

IF78631 jpeg

Deloc pretenţioase la gătit, prunele nu lasă mult suc şi se pătrund destul de repede. Şi încă un motiv să nu-ţi lipsească din prăjituri: au o aromă de-a dreptul îmbietoare.

Ingrediente

170 g făină 150 g seminţe de mac 200 ml lapte 150 g zahăr 70 g unt 2 ouă 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 10-15 prune

Mod de preparare

Fierbe seminţele de mac cu laptele 5-6 minute, apoi lasă-le să se răcească. Desfă prunele în două, scoate-le sâmburii, pudrează-le cu zahăr şi lasă-le să stea 10-15 minute.

Freacă zahărul cu untul până ce devine spumos, adaugă gălbenuşurile pe rând, frecând în continuare, adaugă coaja rasă de lămâie, făina cernută cu praful de copt şi amestecă totul foarte bine. Păstrează o lingură de aluat, iar restul îl amesteci cu seminţele de mac. La sfârşit, adaugă albuşurile, bătute spumă tare şi încorporează-le uşor în compoziţie.

Aşază aluatul într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt şi tapetată cu făină, nivelează cu o spatulă, adaugă prunele cu partea bombată în jos, rade deasupra aluatul păstrat la frigider după ce l-ai mai întărit cu puţină făină şi introdu prăjitura în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute.

Taie prăjitura direct în tavă şi serveşte-o după răcire.

sursa foto: Photoland