Prăjitură de Crăciun cu fructe uscate

prajitura de craciun cu fructe uscate jpeg

Cea mai frumoasă perioadă a anului şi cu siguranţă, sărbătoarea plină cu bucurie, Crăciunul, trebuie încununată cu bucate alese. De la tobă până la sarmale, de la turtă dulce la cozonac, preparatele sunt gustoase şi felurite. Pregăteşte şo o prăjitură de Crăciun cu fructe uscate, o prăjitură cu care nu vei da greş în faţa celor dragi strânşi în jurul mesei.

Prăjitură de Crăciun cu fructe uscate - Ingrediente (1 cozonac)

500 g făină 175 g unt 175 g zahăr pudră 250 g brânză cremoasă 3 ouă 125 ml lapte dulce 1 praf de copt 50 g alune 3 linguri coniac sau rom coajă rasă de lămâie şi portocală 50 g nuci 100 g stafide galbene 100 g stafide maro 50 g rahat verde 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru ornat

Prăjitură de Crăciun cu fructe uscate - Mod de preparare

Freci untul cu zahărul pudră până devine o compoziţie spumoasă, adaugi ouăle pe rând, apoi brânza cremoasă, continuând să freci până se omogenizează perfect compoziţia. Adaugi aromele şi făina cernută cu praful de copt. Când aluatul este omogen, adaugi stafidele, rahatul pudrat cu făină şi mărunţit. Pui nucile şi alunele mărunţite, alternând cu laptele. Laşi aluatul să se odihnească la loc cald 45 de minute.

Întinzi aluatul în foaie, îi dai forma de cozonac şi îl aşezi într-o tavă mare, unsă şi tapetată cu făină. Introduci forma în cuptorul bine încălzit, pentru circa o oră. Când prăjitura de Crăciun cu fructe uscate este doar călduţă, o pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie.