Prăjitură de morcovi cu ciocolată albă

Pentru o delicioasă prăjitură de morcovi cu ciocolată albă nu ai nevoie nici de prea mult timp şi nici de foare multă experienţă în bucătărie.
Ingrediente pentru prăjitură de morcovi cu ciocolată albă
4 ouă 100 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat 50 g zahăr tos 300 g morcovi 150 g alune 100 g făină 1 praf de copt 1 vârf de cuţit de scorţişoară coaja rasă de la o lămâie 1 vârf de cuţit de sare 70 g ciocolată cu lapte
150 g zahăr pudră
3 linguri zeamă de lămâie
1 lingură apă
50 g alune
50 g fructe confiate
Mod de preparare pentru prăjitură de morcovi cu ciocolată albă
Se bat gălbenuşurile cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu zahărul tos şi se amestecă cu gălbenuşurile.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, scorţişoara, coaja de lămâie şi sarea peste compoziţia de albuşuri.

Se încorporează uşor morcovii daţi pe răzătoarea mică, alunele mărunţite şi ciocolata rasă. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute.

Se amestecă zahărul cu zeama de lămâie şi apa şi glazura astfel obţinută se pune peste prăjitura răcită. Se decorează cu alune tăiate şi cu fructe confiate şi se lasă la rece până se întăreşte glazura.

sursa foto: ImageFood