Prăjitură în trei culori

O prăjitură de excepţie, gustoasă şi potrivită atât la evenimente deosebite, cât şi pentru zile normale cu poftă de ceva dulce şi bun. Iată o reţetă simplă şi rapidă din care iese o prăjitură de te lingi pe degete.
Ingrediente Prăjitură în trei culori:
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- Un praf de sare
- Coajă rasă de lămâie
- 1 esenţă de vanilie
- 3 linguri de ulei
- Cacao
Pentru cremă:
- 400 de grame de frişcă lichidă
- 4 linguri de lapte
- 4 linguri de miere
- 10 grame de gelatină
Mod de preparare Prăjitură în trei culori:
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat separat cu 3 linguri de zahăr din cele 6. Se adaugă esenţa de vanilie şi coaja de lămâie după gust. Gălbenuşurile se mixează separat cu celelalte 3 linguri de zahăr şi praful de sare. Gălbenuşurile trebuie să se facă spumă, apoi se adaugă uşor peste albuşurile bătute bie. Făina se adaugă amestecând de sus în jos cu ajutorul unei palete. La final se adaugă încet şi uleiul, lingură cu lingură.
Compoziţia se împarte în două părţi egale. Jumătate din ea se amestecă cu cacao după gust. Fiecare blat se coace separat pe hârtie de copt în forme dreptunghiulare.
Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece timp de 10 minute. Frişca lichidă se bate foarte bine până se formează o cremă pufoasă. În această cremă se pun apoi laptele, mierea de albine şi gelatina.
La asamblare se însiropează blaturile cu puţin suc de compot. Apoi, primul blat este cel alb, peste care se întinde frumos jumătate din cremă, se pune şi blatul maro, iar se întinde cremă şi la final se rade ciocolată maro. O prăjitură simplă şi delicioasă, cu aspect elegant, pe care să o prepari la orice eveniment din viaţa ta. Poftă bună!