Prăjitură însiropată, fără zahăr

prajitura insiropata fara zahar jpeg

Dacă ţii dietă sau pur şi simplu vrei să elimini zahărul din alimentaţia ta, ai nimerit bine. Azi îţi prezentăm o reţetă de prăjitură însiropată, fără zahăr!

Prăjitură însiropată, fără zahăr

Ingrediente

  • 500 g iaurt
  • 4 ouă
  • 500 g griş
  • 1 praf de copt
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • 50 g îndulcitor sau după gust

Pentru însiropat

  • 500 ml lapte

Mod de preparare

Parfe cu căpșuni

1 Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu sarea. Separat, freci gălbenuşurile cu untul moale, cu îndulcitorul şi adaugi iaurtul.

2 Combini grişul cu praful de copt şi le omogenizezi în compoziţie, apoi încorporezi uşor, lingură cu lingură, spuma de albuşuri. Răstorni aluatul într-o

tavă dreptunghiulară, tapetată şi îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea.

3 Torni laptele peste prăjitură şi o mai laşi câteva minute, apoi opreşti focul şi o ţii 5 minute în cuptor, apoi o scoţi şi o laşi la răcit.

Pate de peşte