Pr─âjitura Jerbo cu nuc─â

prajitura jerbo cu nuca jpeg

O pr─âjitur─â delicioas─â, excelent─â pentru evenimente speciale ┼či denumit─â ┼či Greta Garbo, pr─âjitura Jerbo cu nuc─â cucere┼čte de la prima degustare pe oricine. A┼čadar, v─â propunem o re┼úet─â minunat─â, pe care s─â o savura┼úi al─âturi de persoanele dragi.

Ingrediente Pr─âjitura Jerbo cu nuc─â:

Pentru foi:

  • 250 de grame de unt sau margarin─â
  • 500 de grame de f─âin─â
  • 1 ou ┼či 2 g─âlbenu┼čuri
  • 150 de grame de zah─âr pudr─â
  • 2 linguri de sm├ónt├ón─â
  • 1 linguri┼ú─â de bicarbonat de sodiu stins ├«n zeam─â de l─âm├óie
  • Jum─âtate de linguri┼ú─â de esen┼ú─â de vanilie

Pentru umplutur─â:

  • 3 linguri de gem de caise
  • 6 linguri de gem de prune
  • 3 linguri de zah─âr tos
  • 180 de grame de nuc─â m─âcinat─â

Pentru glazur─â:

  • 150 de grame de zah─âr pudr─â
  • 40 de ml de ap─â fierbinte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingur─â de ulei fierbinte
  • 150 de grame de nuc─â m─âcinat─â

Mod de preparare Pr─âjitura Jerbo cu nuc─â:

Pentru ob┼úinerea foilor, se amestec─â toate ingredientele ├«ntr-un castron mare ┼či se amestec─â p├ón─â se ob┼úine un aluat neted ┼či elastic. Aluatul se ├«mparte ├«n patru p─âr┼úi egale ┼či se ├«ntind ├«n foi sub┼úiri de 22*33 de cm.

Prima foaie se pune ├«ntr-o tav─â de copt acoperit─â cu h├órtie de copt. Se ├«ntinde frumos ┼či se pun peste foaie 3 linguri de gem de prune, peste care se preseaz─â 60 de grame de nuc─â m─âcinat─â. Peste nuc─â se pune c├ót mai uniform o lingur─â de zah─âr. Se pune apoi a doua foaie, care se unge cu gem de caise.

Peste gemul de caise se pune nuc─â, zah─âr ┼či apoi ultima foaie, peste care se pune gemul de prune r─âmas ┼či nuc─â. Ultima foaie trebuie ├«n┼úepat─â cu furculi┼úa uniform. Pr─âjitura se coace ├«n cuptorul pre├«nc─âlzit la 200 de grade Celsius timp de 30-40 minute.

Uleiul ┼či apa se ├«nc─âlzesc p├ón─â aproape de fierbere, apoi se adaug─â zah─ârul amestecat cu cacao ┼či se amestec─â p├ón─â la omogenizare. Glazura se ├«ntinde rapid peste pr─âjitur─â, deoarece se ├«ntinde mult mai u┼čor c├ónd este cald─â. Se pune peste glazur─â nuc─â m─âcinat─â ┼či se serve┼čte cu dragoste. Poft─â bun─â!



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Cl─âtite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet ra╚Ť─â fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg