Prăjitură pufoasă cu ciocolată albă

1 shutterstock 1823429900 jpg jpeg

Un desert uşor de făcut, dar atât de savuros: combinaţia de pandişpan pufos şi glazură de ciocolată albă este absolut delicioasă!

Ciocolata albă este fabricată din unt de cacao, zahăr, lapte şi arome, în special vanilie. Nu conţine pudră de cacao, de aici vine şi culoarea alb-gălbuie. Prima ciocolată albă a apărut în Europa, în anii 1930, iar scopul iniţial al producătorilor a fost acela de a folosi untul de cacao în exces. Astăzi, este unul dintre cele mai apreciate tipuri de ciocolată şi fiecare producător mare are cel puţin un sortiment în ofertă.

Ingrediente

80 g unt

200 g ciocolată albă

50 ml lapte

3 ouă mari

1 praf de sare

7 g praf de copt

30 g zahăr

150 g făină

Pentru glazură:

100 g ciocolată albă

Pui într-o cratiţă untul, laptele, zahărul şi ciocolata ruptă bucăţi. Ţii la foc mic până ce s-a topit ciocolata, amestecând constabt. Laşi la răcorit, apoi torni amestecul într-un bol.

Adaugi ouăle şi amesteci cu un tel pară. Combini făina cu sarea şi praful de copt şi le adaugi peste ingredientele umede, apoi omogenizezi. Torni aluatul într-o formă de guguluf (sau o formă rotundă cu pereţi detaşabili), tapetată cu unt şi făină. Dai la cuptorul preîncălzit şi coci 10 minute la 180 °C, apoi 25-30 de minute la 160 °C. Când e gata, o laşi 5 minute în formă, apoi o scoţi şi o dai deoparte. Topeşti ciocolata albă şi decorezi prăjitura cu glazură.

FOTO Shutterstock