Prăjitură tăvălită cu miere

Prăjitură tăvălită cu miere jpeg

De câteva zile mă tot gândesc la un desert pe care mi-l făcea bunica de fiecare dată când ne vizita: prăjitură tăvălită cu miere. Vă împărtăşesc şi vouă reţeta acestui desert ideal pentru întreaga familie, dar mai ales pentru cei mici. Un dulce mai sănătos decât ceea ce cumpăraţi din comerţ. Iată de ce ingrediente aveţi nevoie, dar şi cum se prepară prăjitura tăvălită cu miere:

Ingrediente necesare pentru prăjitura tăvălită cu miere:

Pentru blat:

- 1 ou, - 75 de grame de margarină, - 3 linguri de miere de salcâm, - 70 de grame de margarină (merge la fel de bine şi cu unt), - 220 de grame de zahăr, - jumătate de lingură (rasă) de bicarbonat, - 350 de grame de făină.

Pentru glazură:

- 300 de grame de zahăr,

- 300 de grame de margarină sau unt,

- 5 -6 linguri de lapte,

- 50 de grame de cacao,

- o esenţă de rom,

- 150 de grame de nucă de cocos.

Prăjitură tăvălită cu miere – metoda de preparare:

Pentru prăjitura tăvălită cu miere avem nevoie de un castron. Punem în acest vas zahărul şi oul şi mixăm bine, apoi adăugăm margarina sau untul şi mierea (acestea trebuie să fie topite). Punem şi laptele, făina şi bicarbonatul (acesta trebuie stins cu puţin oţet). Mixăm iar pentru câteva minute.

Încingem cuptorul la 180 de grade. Luăm o tavă pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Apoi, turnăm întreaga compoziţie în tavă. Băgăm la cuptor pentru o jumătate de oră. După cele 30 de minute, verificăm cu o scobitoare compoziţia, când aceasta iese curată înseamnă că blatul este gata.

După aceea, scoatem tava de la cuptor, lăsăm să se răcească, iar apoi tăiem blatul pătrăţele.

Ne apucăm acum să preparăm glazura pentru prăjitura tăvălită cu miere. Într-o crăticioară punem zahărul, margarina, laptele, cacaua. Punem pe foc până când toate aceste se omogenizează şi adăugăm esenţa de rom. Dăm deoparte.

Fiecare pătrăţică de blat o dăm prin glazura de ciocolată ce tocmai am preparat-o, apoi o tăvălim prin nuca de cocos.

E delicioasă. Se poate servi alături de un pahar de limonadă sau un fresh de portocale şi lămâi.

Poftă bună!