Prăjitură-vulcan

Pentru a te asigura ca sufleurile vor creşte uniform, inclusiv prăjitura-vulcan, eşte recomandat să pui compoziţia în forme cu ajutorul poşului şi nu cu o lingură. La final, poţi uniformiza stratul cu spatele unei linguri, după ce ai luat în prealabil compoziţia în exces. Un alt secret al unui sufleu reuşit este să nu deschizi uşa cuptorului în timpul coacerii. Nu lăsa sufleul la cuptor mai mult timp decât este necesar, deoarece la final el trebuie să aibă o consistenţă uşor umedă.
Ingrediente
- 210 g ciocolată neagră
- 165 g unt
- 5 ouă
- 1 praf de sare
- 80 g zahăr pudră
- 5 g praf de copt
- 10 g zahăr vanilat
- 70 g făină
- 30 g unt , pentru uns formele
Mod de preparare


Combini ciocolata ruptă în bucăţi cu untul, le aşezi pe foc mic şi amesteci până se topesc şi se omogenizează.
La final, încorporezi albuşurile.
Ungi formele cu unt moale, torni compoziţie în ele cât să le umpli pe trei sferturi şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, la 180 °C. Le ţii aproximativ 10 minute. Decorezi după imaginaţie şi serveşti prăjitura fierbinte.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Sufleu de vanilie.
