Praz la cuptor cu şuncă şi sos de brânză

praz sunca branza profimedia 0094811285 jpeg

Printre felurile de mâncare mai speciale cu praz, se poate număra şi acesta.

Ce ai nevoie

6 bucăţi medii de praz 500 ml supă de pui sare 40 g unt 40 g făină 8 felii subţiri de şuncă 100 g brânză tare piper

Cum se prepară

Se curăţă prazul şi se spală bine. Se taie din partea albă 12 bucăţi de 10 cm lungime. Restul de praz se taie fâşii subţiri şi se pun la fiert în supa de pui pentru cinci minute,

după care se scurg.

Între timp, se căleşte untul cu făina, amestecându-se continuu, după care se îndepărtează de pe flacără. Se toarnă supa în care a fiert prazul peste untul cu făină, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se amestecă bine, se pune pe foc şi se lasă să dea în 2-3 clocote.

Se îmbracă bucăţile de praz cu şuncă şi se aşază într-un vas termorezistent uns. Se adaugă în sos brânza rasă, se lasă pe foc până se topeşte, se adaugă prazul fiert şi se amestecă.

Se toarnă sosul peste bucăţile de praz cu şuncă şi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 170° C pentru 30 de minute. Se serveşte cu o garnitură de cartofi fierţi.

sursa foto: profimedia