Pui cu orez

pui cu orez jpeg

Orezul şi puiul sunt o combinaţie extrem de gustoasă, mai ales atunci când adaugi usturoi şi ceapă, pentru un plus de gust.

Ingrediente 4 pulpe de pui 1 morcov ras 200 g orez 600 ml supă de pui 100 g unt 5 căţei usturoi 1 ceapă ulei, pentru uns piper sare

Mod de preparare

Speli pulpele, le tai în două şi le usuci. Le dai cu sare şi piper şi le laşi la rece. Ţii orezul în apă, apoi îl speli. Topeşti untul, căleşti ceapa tăiată julien, morcovul şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Amesteci, adaugi orezul, torni supa şi laşi la fiert până când orezul este moale, potriveşti gustul de sare şi piper.

Îl răstorni într-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei. Frigi pulpele pe ambele părţi, le dezosezi şi le aşezi peste orez. Dai vasul la cuptor 20 de minute.