Pui la grătar cu bacon şi ciuperci

Aromele acestei reţete te vor cuceri din prima şi vei dori să o mai încerci.
Ingrediente
½ pui 1 lingură unt, moale 2 frunze de salvie
Pentru saramură
950ml de apă
1 lămâie tăiată în 4, stoarsă
¼ cană îndulcitor
½ cană sare
Pentru sos
250g bacon prăjit, cubuleţe
grăsimea de la bacon păstrată
1 ceapă, tăiată cubuleţe
2 căţei de usturoi, tăiaţi cubuleţe
250g ciuperci
oricare din astea: 2 căni vin alb, 1 cană smântână sau: 1 ½ căni vin alb, 1 ½ căni supă de pui, 5 linguriţe făină
1 lingură unt
Mod de preparare
Amestecă ingredientele pentru saramură până se dizolvă îndulcitorul. Pune puiul într-o oală şi toarnă saramura peste el. Marinează puiul pentru măcar 30 de minute, amestecând dacă acesta nu este scufundat total în marinată.
Preîncălzeşte grătarul la foc mediu. Scoate puiul din marinată şi usucă-l cu un prosop de bucătărie. Asezonează puiul cu sare şi piper şi unge-l cu unt. Pune şi frunzele de salvie printre l.
Preîncălzeşte cuptorul la 425 grade. Găteşte puiul pe grătar până capătă o culoare maro, timp de aproximativ 5 minute.
Transferă puiul într-o tavă şi bag-o la cuptor pentru 25 de minute sau până ajunge la temperatura de cel puţin 170 de grade. ( Prepară sosul cât timp puiul stă la cuptor). Scoate puiul de la cuptor şi lasă-l să se răcească 5-10 minute înainte să îl tai.
Pentru sos
Prăjeşte baconul într-o tigaie. Când este gata, scoate-l din tigaie pentru a se scurge de ulei. Grăsimea care rămâne în tigaie foloseşte-o pentru a prăji ceapa şi ciupercile. Sotează ceapa şi ciupercile până când ceapa capătă o nuanţă translucidă şi ciupercile sunt maronii. Adaugă usturoiul şi sotează-l 30 de secunde. Asezonează cu sare şi piper.
Pune baconul înapoi în tigaie. Toarnă vinul şi smântâna. Găteşte sosul la foc mare, iar apoi redu-l şi lasă ingredientele să se pătrundă timp de 15 minute.
Sursa: http://www.farmsteadcookery.com