Pui marinat la grătar cu legume

Puiul marinat e mult mai fraged şi aromat. Cu doar câteva ingrediente poţi transforma o friptură banală într-una delicioasă. Încearcă această variantă cu legume proaspete la grătar Poţi încerca oricând o variantă delicioasă de Antricot de viţel la grătar!
Ingrediente
- 4 pulpe întregi cu os
- 1 lămâie
- 100 g iaurt
- sare, piper
- boia dulce
- 2 linguri ulei
Pentru garnitură
- 4 chifle sau demibaghete
- 4 roşii
- ceapă verde
- 2 porumbi
Pentru sosul pesto
- 1 legătură pătrunjel
- 3-4 fire busuioc
- 2 căţei usturoi
- 5 linguri ulei de măsline
- sare, piper, după gust
- zeama de la 1/2 lămâie
Pui carnea la marinat într-un amestec făcut din iaurt, zeamă de lămâie şi sare. O laşi 30 de minute, la rece.
Prepari apoi un amestec de boia cu ulei, încingi grătarul şi înainte de a pune carnea scoasă din baiţ, o ungi cu boiaua cu ulei. O laşi pe grătar 20-25 de minute.
Faci un sos pesto mixând în blender toate ingredientele.
Tai roşiile, porumbul şi ceapa verde în jumătăţi. Le ungi cu sos peste şi le laşi pe grătar 5 minute. Crestezi chiflele şi în fiecare crestătură pui pesto. Le rumeneşti pe grătar 2-3 minute.
Serveşhttps://clickpoftabuna.ro/antricot-de-vitel-in-stil-mexican/a19025864ti puiul marinat cu legume şi chifle.
https://clickpoftabuna.ro/antricot-de-vitel-in-stil-mexican/a19025864