Pulpă de porc în crustă de şorici

pulpa de porc in crusta de sorici jpeg

Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor în zi de sărbătoare. Este şi cazul acestui preparat, care nu ar trebui să lipsească de pe masa ta de Ziua Naţională a României.

Ingrediente (4 porţii)

1,5 kg pulpă de porc dezosată 1 bucată de şorici de dimensiunea bucăţii de carne 2 linguriţe sare grunjoasă 4 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei 2 linguri miere 1 cană apă caldă crenguţe de coriandru sau de salvie

1 căţel de usturoi zdrobit

1 linguriţă piper alb măcinat

1 linguriţă sare

1 linguriţă zahăr

2 linguri vin alb sec

Mod de preparare

Freci bucata de şorici cu sare grunjoasă. Amesteci ingredientele pentru sosul marinat şi freci bucata de carne. Rulezi bucata de carne, o acoperi cu bucata de şorici, legi cu sfoară şi laşi în frigider circa două ore.

Aşezi bucata de carne într-o tavă mare unsă cu ulei, o ungi cu oţet balsamic, o stropeşti cu ulei, adaugi o cană de apă caldă şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru o oră. După 20 de minute, ungi din nou carnea cu oţet balsamic, apoi cu miere, adaugi deasupra crenguţe de coriandru sau salvie şi o laşi să se coacă în continuare.

Din când în când, stropeşti carnea cu sosul din tavă până când aceasta va fi bine pătrunsă, iar şoriciul frumos rumenit şi crocant. O serveşti tăiată felii, după ce se răcoreşte puţin. Alături poţi servi diferite garnituri cu cartofi, fasole verde, orez sau cu murături.