Reguli de nutriţie de care să ţii cont

1366728474 7879salata 20de 20andive 20cu 20nuci jpeg

Nu sări peste micul dejun, mănâncă multe fructe şi legume, ai grijă la mărimea porţiei. Cu siguranţă ai auzit despre aceste reguli alimentare, dar nu sunt singurele pe care trebuie să le urmezi...

Nu consuma doar fructe

Este bine să alegi drept gustare un fruct în locul unui produs de patiserie sau a unui baton de ciocolată, dar nu te baza doar pe ele. Conţin carbohidraţi şi zahăr, ceea ce înseamnă că nivelul de zahăr din sânge va creşte brusc, pentru ca o oră mai târziu să scadă, iar tu să începi să te simţi obosită şi cu poftă de a mai ronţăi ceva. Cel mai bine este să combini fructele cu proteine sau cu o altă grăsime sănătoasă. De exemplu, adaugă o ceaşcă de brânză proaspătă la un măr sau alege drept gustare un iaurt în care ai pisat o jumătate de avocado.

Adaugă ulei la salata

Deşi nu este recomandat să încarci o salată cu multe grăsimi inutile, acest lucru nu se aplică şi uleiurile sănătoase, cum este cel de măsline extravirgin. Organismul nostru are nevoie de grăsimi pentru a funcţiona corespunzător şi din acest motiv, două linguri  de ulei sunt recomandate în orice salată de crudităţi.

Citeşte articolul complet pe clickpentrufemei.ro

Citeşte articolul complet pe clickpentrufemei.ro