Reţetă de mâncare de conopidă

1 mancare de conpida jpg jpeg

Când nu mai ştii ce să găteşti, dar îţi doreşti să mănânci cât de cât sănătos alege să găteşti legume. Astăzi, de exemplu, îţi propunem această reţetă de mâncare de conpodă, care este super delicioasă. O poţi pregăti cu carne sau fără, în funcţie de preferinţe.

Ingrediente necesare pentru mâncare de conopidă:

- 300 de grame de pulpă de porc - o căpăţână de conopidă - o ceapă mare - un ardei roşu - trei linguri de bulion - trei linguri de ulei - o legătură de mărar - o legătură de pătrunjel - sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Reţetă de varză murată la butoi

Spală bine căpăţâna de conopidă, după care desfă bucheţelele. Fierbe apă cu un praf generos de sare, iar apoi, când apa a dat în clocot afundă inflorescenţele şi lasă-le un pic, să se înmoaie. Scoate-le şi lasă-le la răcit.

Între timp, într-o altă cratiţă, frige carnea de porc tăiată sub formă de cubuleţe în puţin ulei. Adaugă apoi ceapa şi ardeiul, ambele tăiate mărunt şi aşteaptă să se înmoaie.

Când au devenit translucite, adaugă un pahar mare cu apă, aşează capacul şi lasă carnea să se gătească.

În momentul în care poţi pătrunde carnea cu furculiţa, adaugă bucheţelele de conopidă şi mai lasă totul să se gătească timp de zece minute, la foc mic.

Adaugă bulionul, verdeaţa tăiată mărunt şi condimentează cu sare şi piper, după gust.

Poftă bună!