Reţetă tradiţională de mămăligă

1 mamaliga jpg jpeg

Se spune că o gospodină desăvârşită trebuie să ştie cum se prepară mămăliga, motiv pentru care îţi recomandăm să descoperi reţeta tradiţională de mămăligă, pe care o poţi savura atât cu preparate tradiţionale, precum sarmale, dar şi cu creveţi sau, de ce nu, ca atare, cu smântână ori iaurt sau brânză.

Reţetă tradiţională de mămăligă - ingrediente necesare:

- un litru de apă - 350 de grame de mălai - o linguriţă de sare

Reţetă tradiţională de mămăligă - mod de preparare:

Reţeta tradiţională de mămăligă se găteşte super simplu, iar primul pas pe care trebuie să-l faci este să pui apa la fiert cu sarea. Când a început să clocotească, adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară. Când mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la mic. Amestecaţi, din când în când, cu o lingură de lemn.

Aşteapă să fiarbă 10-15 minute, iar dacă ţi se pare prea moale lăsaţi-o câteva minute. Când e gata, înainte de a o răsturna, presaţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului.

Dacă fundul vasului a rămas uscat, acoperit doar de o pojghiţă subţire de mălai, înseamnă că aţi făcut o mămăliă ca la carte.