Reţeta zilei de joi. Ciorbă de peşte ca la Mănăstirea Dervent (reţete româneşti)

Cauţi să afli adevăratele retete romanesti? Poate ar trebui să te aşezi la masă în trapeza unei mănăstiri. Acolo vei descoperi care sunt calităţile inconfundabile ale unei retete romanesti!
Un astfel de popas am făcut şi noi deunăzi la Mănăstirea Dervent, nu departe de viile ce se oglindesc în apa Dunării, la Ostrov, şi de insula zisă şi Păcuiul lui Soare, unde cândva, după legendă, a fost înălţată bogata catedrală a Mitropoliei Vicinei (cea mai nordică mitropolie a Bizanţului din vechime). De la părintele Casian, am aflat cum se prepară ciorba de peşte, „ca la Mănăstirea Dervent”.
La o oală de 50 de litri se pun 2 kg de cartofi cuburi, o jumătate de kilogram de morcovi daţi pe răzătoare, 2-3 ţeline, puţin hrean.
Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase retete romanesti.
Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase retete romanesti.