Reţeta zilei de marţi: Lapte de bou

Două reţete mi-au încântat copilăria şi mi-au pus la grea încercare, la vârstă fragedă, judecata şi cunoştinţele mele despre natură şi despre rosturile fiinţelor vii. Mama, în bucătăria ei de la bloc, cu mobilă nouă şi aragaz, ne pregătea... lapte de pasăre. Dulce preţios, care-şi avea corespondent în „îles-flottantes” din gastronomia franceză. Bunica, indiferent de anotimp, ne făcea... lapte de bou. Ni-l aducea fierbinte, în strachină de lut, cu bucăţi de mămăligă rece, din ajun, dând fiecăruia dintre nepoţi câte o linguroaie de lemn, s-avem cu ce-l duce la gură. Laptele de bou din copilărie are şi el o reţetă.
Ai trebuinţă de: 4 căni de seminţe de dovleac, decojite, un litru de lapte, sare.
Cum se procedează:
Citeşte reţeta mai departe pe pagina ANTENA SATELOR.