Reţeta zilei de miercuri. Cornuleţe fragede, cu osânză (reţete româneşti pe gustul tău)

Ai nevoie musai de cele mai curate ingrediente româneşti, dacă vrei să găteşti... retete romanesti! De-aceea am şi pornit în căutarea lor. Iar cum Tata Lice, bihoreanul rătăcit în Munţii Buzăului, a pus deoparte la Ignat, când a tăiat godăceii de la Chiojdu, şi ceva osânzică... grăsime fină, numai bună de pregătit din ea... prăjiturici, aceasta e direcţia potrivită. Orice gospodină pricepută ştie că nu se compară nici cel mai bun unt cu untura obţinută din osânza topită la vremea ei (în dechemvrie) şi pusă la păstrare în borcane curate, la rece.
Cum spuneam, ştiu de unde pot lua cea mai fină osânză pentru cofeturile iernii acesteia răsfăţate şi n-am să preget să pregătesc chiar zilele astea cornuleţele fragede, după reţeta bunicii. Şi cum obişnuiesc să-mpărtăşesc toate minunile culinare cu domniile voastre, v-o dăruiesc şi dumneavoastră, cu cantităţi şi cu secrete.
Ai trebuinţă de o jumătate de kilogram de făină de grâu din cea bună, cernută proaspăt ca să fie afânată, şi de un borcan de 400 g cu untură din osânză. Îţi mai trebuie 100 g zahăr pudră şi un plic de vanilie, un ou şi drojdie de bere cât o nucă, un sfert de litru de lapte, dulceaţă sau gem pentru umplutură, sare.
Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI
Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI