Reţeta zilei de vineri: Foi în lapte, ca sub Penteleu

23 01 foi in lapte jpeg

În zorii istoriei, principalele ocupaţii ale oamenilor erau aceleaşi, la fel principalele ingrediente şi tehnicile de preparare – toate de o simplitate care nu poate fi negată. Aşa se explică, de exemplu, de ce vom întâlni, la ciobanii din curbura Carpaţilor, ca şi la cei din Alpii elveţieni, două preparate milenare care, în esenţă, vorbesc despre culturi apropiate - în ciuda miilor de kilometri care îi separă. “Foile cu lapte” ale cojanilor (numele dat ciobanilor de pe Penteleu) sunt acelaşi lucru cu “soupe de chalet” din Pays d'En Haut, Elveţia. Verdeţuri proaspete, ceva legume uscate şi produse ale stânii, adunate laolaltă pentru a obţine o mâncare săţioasă şi, în acelaşi timp, uşor de preparat.

Ai trebuinţă de: plante verzi - spanac, leurdă, păpădie, urzici, salată verde, ceapă verde, leuştean, pătrunjel -, legume şi rădăcinoase - ceapă, morcov, cartof (cultativ) -, unt, lapte bătut, lapte covăsit sau mântână (pentru dres),

Cum se prepară?

Citeşte reţeta integral pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR