Rondele crocante cu ciocolată

1366911637 9539rondele 20crocante jpeg

Vrei să-ţi impresionezi invitaţii? Nu da fuga la prima cofetărie şi încumetă-te să prepari aceste rondele crocante foarte aspectuoase. Merită tot efortul!

Ingrediente: 4 ouă, 200 g zahăr, 250 g margarină, 1 linguriţă bicarbonat, coajă de lămâie rasă, 400 g făină, 2 linguri pudră de cacao, 100 g nucă

Pentru glazură: 150 g ciocolată, 2 linguri lapte, 1 lingură unt

Pentru umplutură: 200 g frişcă

Pentru decor: miez de nucă sau fructe confiate, aşchii de ciocolată

Timp de preparare: 1h 15 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Freci margarina cu zahărul până devine spumoasă. Adaugi ouăle pe rând, coaja de lămâie rasă, nuca măcinată şi apoi, treptat, făina cernută cu bicarbonatul şi pudra de cacao. Frămânţi până obţii un aluat consistent şi omogen. Întinzi aluatul în foaie, decupezi cu gura unui pahar rondele, pe care le aşezi pe o tavă unsă, tapetată cu făină, şi le coci, la temperatură potrivită, circa 30 de minute.

Amesteci ciocolata şi laptele pe foc domol, până devine o compoziţie cremoasă. O dai deoparte de pe foc şi adaugi untul, puţin câte puţin, frecând energic. Torni pe fiecare rondea glazură de ciocolată şi puţină frişcă, aşezi câte trei rondele una peste alta, având grijă ca ultima să fie simplă, fără glazură şi frişcă. Aceasta se decorează cu nucă sau cu fructe confiate tocate mărunt şi cu aşchii de ciocolată.