Ruladă cu crema de brânză

1 rulada crema branza shutterstock 1332442034 jpg jpeg

Ruladele se numără printre cele mai iubite deserturi. Le poţi face în multe combinaţii, inclusiv aceasta: blatul e aromat cu mirodenii, apoi umplut cu o cremă fină de brânză!

Ingrediente

Pentru blat:

200 g făină

5 g praf de copt

1 praf de sare

1 praf de scorţişoară

1 praf de ghimbir

1 praf de nucşoară

3 ouă

100 g zahăr

150 g piure de cartof dulce

Pentru cremă:

230 g cremă de brânză

100 g zahăr pudră

85 g unt

esenţă de vanilie

zahăr pudră, pentru decor

Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C şi tapetezi cu hârtie de copt tava de la aragaz. Combini făina cu praful de copt, sarea, scorţişoara, nucşoara şi ghimbirul. Separat, mixezi ouăle cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă şi se deschid la culoare, apoi încorporezi piureul de cartofi dulci. Adaugi făina şi omogenizezi. Pui aluatul în tavă, îl nivelezi şi-l dai la cuptor 13-15 minute. Este gata atunci când blatul revine la forma iniţială, când apeşi pe el.

Răstorni blatul pe un prosop umed şi-l rulezi cu tot cu hârtia de copt.

Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul pudră până ce compoziţia devine cremoasă, apoi încorporezi crema de brânză şi esenţa de vanilie. Desfaci blatul, îndepărtezi hârtia de copt, întinzi crema, apoi rulezi din nou strâns. Înfăşori rulada în folie alimentară şi o ţii la frigider 3-4 ore înainte să o tai. O decorezi cu zahăr pudră.

FOTO Shutterstock