Ruladă de lămâie şi fructe de vară

Lemon Roulade with Grapes jpeg

Livezile sunt pline acum de rodul bogat al verii, fructe zemoase, pline de vitamine şi foarte aromate. De ce să nu profiţi savoarea lor şi să le prepari în deserturi apetisante?

Ce zici de o ruladă de lămâie cu vişine, cireşe sau struguri? Le poţi înlocui cu afine, coacăze, caise, nectarine, pepene galben... Iată cum să o pregăreşti!

Pentru cremă

100 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri zeama de la 2 lămâi coaja rasă de 1 lămâie

Pentru blat

4 linguri zahăr

4 ouă

4 linguri făină

500 g struguri sau vişine, cireşe fără sâmburi, fructe de pădure, nectarine, caise (se pot folosi orice alte fructe zemoase)

50 ml frişcă

50 g fulgi nucă de cocos

Preparare

Pentru cremă, baţi untul moale cu gălbenuşurile, zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Le aşezi pe baie de aburi şi baţi continuu până crema se îngroaşă, apoi o laşi să se răcească.

Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu jumătate din zahăr. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr, adaugi gălbenuşurile şi încorporezi făina cernută, amestecând uşor.

Întinzi aluatul într-o tavă medie în care ai pus hârtie de copt, îl pui în cuptorul încins 8-10 minute, apoi îl răstorni pe un prosop umed.

Desprinzi hârtia şi îl laşi să se răcească. Întinzi crema de lămâie şi presari jumătăţi de boabe de struguri, cireşe sau vişine fără sâmburi.

Rulezi, o aşezi pe un platou, o ungi cu frişcă, o presari cu nucă de cocos prăjită uşor şi o decorezi cu fructe. O ţii la rece până o serveşti.